Blogtour: dag 2

Een mooie recensie van The World of Books by Fae:

Zoals jullie misschien gisteren al hebben kunnen lezen is de blogtour van Een ondertoon van Liefde begonnen! De eerste recensie en een exclusief interview met Kate Paris is gisteren online gekomen op Ivette met een I en vandaag is de beurt aan mij!

Na een geweldige aftrap met interview kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb deze geweldige schrijfster gemaild met een paar leuke vragen voor de hoofdpersoon! Willen jullie dus wat meer in de huid kruipen van Ivy Jansen, lees dan vooral verder!

In Een ondertoon van Liefde vlucht Ivy Jansen terug naar Nederland nadat ze haar toekomstdroom, haar grote liefde en haar zelfvertrouwen verloor. Ze zoekt in Nederland naar veiligheid in de nachtclub van een jeugdvriend van haar, Bernd. Hier krijgt ze direct de kans om haar gaven te tonen aan de gezellige avondgasten. Geblinddoekt herkent ze alle wijnen die de gasten haar laten ruiken en proeven in een spannend spel ‘The Kiss of the Bottle’. Op een avond trekt ze hiermee de aandacht van Alexander Ford, manager van het exclusieve Hotel Ford. Alexander Ford biedt Ivy een baan aan als sommelier in zijn restaurant, maar al snel loopt het uit op meer. Het verleden van Ivy dreigt haar in te halen wanneer ze meer opgaat in haar baan, maar ook haar relatie met Alexander.

Toen ik dit prachtige boek kreeg van uitgeverij Tinteling Romance was ik meteen verkocht. De cover ziet er fantastisch uit en doet mij uitzien naar de inhoud. Zodra ik begon te lezen werd ik helemaal in het verhaal gezogen. Paris heeft een schrijfstijl die heel vlot en gemakkelijk leest, maar ook heel beschrijvend is waardoor het allemaal voor je eigen ogen afspeelt. Ik had er moeite mee om het boek weg te leggen, vooral ook omdat er een bepaalde spanning in zat die je altijd liet uitkijken naar wat er nu weer zou gaan komen. Ook ben ik er ontzettend fan van wanneer een boek werkt met flashbacks die op zichzelf heel duidelijk zijn, maar een vleugje van mysterie toevoegen aan het verhaal. Ze geven je hier inzicht in het verleden en werken toe naar de reden van Ivy’s vertrek uit Amerika en haar gecompliceerde huidige leventje.

Ook het wijn-aspect vond ik zeer interessant. Ik ben zelf niet echt een wijnkenner, ik hou wel eens van een wijntje op een gezellige avond, maar zoals Paris de wijnen beschrijft waan je jezelf even een wijnkenner. De geuren die ze beschrijft zijn zo verleidelijk en het geblindeerde aspect maakt het spannend. Ik vond het heel mooi hoe dit een belangrijke rol speelde in haar leven. Je krijgt door al deze details een heel goed gevoel van wie Ivy nu eigenlijk is. Haar passie voor wijn wordt hier zo prachtig overgedragen.

Er zat ook een hele prettige spanning in de relatie tussen Alexander en Ivy. Heel snel komt een relatie op die voor beide niet ideaal is. Er blijven vragen onbeantwoord, en woorden niet gesproken, waardoor je nieuwsgierig wordt naar de afloop tussen hen. Het verleden van Ivy komt hier ook om de hoek kijken, wat deze enigszins aparte relatie nog ingewikkelder maakt. Ivy moet een keuze maken, en deze is niet gemakkelijk.

Ik was heel blij verrast door het unieke aan dit boek. De prachtige wijnen die je al kunt proeven bij het lezen, de oude en nieuwe liefdes en de spanning die hierin verscholen zit. Voor dit boek moet je echt gewoon even gaan zitten en ook niets anders meer willen, want na het eerste hoofdstuk ben je verkocht! Ik wil graag Tinteling Romance bedanken voor dit recensie exemplaar die ik heb gekregen in ruil voor mijn eerlijke mening. Ik kan alleen maar zeggen dat dit echt de moeite waard was en dat ik ervan heb genoten!

Een ondertoon van Liefde | Kate Paris | juni 2017 | Tinteling Romance
Waardering: 4_5_stars

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *