Ter gelegenheid van de blogtour wilde Ivette me ook graag interviewen. Wat vond ik haar vragen leuk!
1. In het boek wordt als ‘sneak peek’ voor de toekomst al verklapt dat Olivier ook een eigen verhaal krijgt. Komen er van andere personages uit dit boek ook nog (korte) verhalen?
In het najaar verschijnt er bij uitgeverij Tinteling Romance een speciale FEM-verhalenbundel. In deze bundel komt ook het korte verhaal ‘De Ontmaskering’, waarin de ietwat conservatieve advocaat Maud modeontwerpster Pimpernel (de vrouw met het het zonsondergang-haar, die in mijn debuut de rol van ‘lifesaver’ op zich neemt) ontmoet. Dit verhaal gaat feitelijk vooraf aan ‘Een ondertoon van liefde’.
Olivier krijgt volgend jaar zijn eigen roman. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten, kan ik vertellen dat hij een lange reis gaat maken, waarbij mijn lezers ook een rol kunnen spelen. Maar daarover volgt te zijner tijd meer op mijn Facebook-pagina en natuurlijk op kateparis.nl.
2. Als je de hoofdpersonages als wijnsoorten zou omschrijven, welke wijnsoorten zouden zij dan zijn?
Bij de eerste confrontatie tussen Ivy en Alexander is zij geblinddoekt. Het enige wat ze waarneemt, is dat hij naar citrus en cederhout ruikt, net als de Sauvignon Blanc uit de Alto Adige. Dat is een complexe, frisse en levendige wijn. En Alexander blijkt later precies zo’n persoonlijkheid te hebben.
Ivy zelf kan natuurlijk niet anders dan een Cassis zijn. Ik kies bij haar de Domaine du Bagnol 2008, een mooie, fonkelende wijn, met geuren van appel en perzik, met een behoorlijk lange afdronk waar een hintje zoet in zit.
En dan hebben we natuurlijk nog goede vriend Bernd. Bij hem heb ik net de perfecte wijn gevonden: de Chateau Montus, Madiran uit 2001. Madiran is een regio in Zuid-West Frankrijk. Deze specifieke wijn is goed ontwikkeld en heeft tonen van donker fruit, leer, tabak en specerijen.
Zijn vriendin Rosie is als een glas champagne van een bijzonder hoge kwaliteit: ze bubbelt en bruist zo heftig dat je je bijna zou verslikken. Tot je beseft hoe goed ze eigenlijk is.
3. Naast de liefde en de passie voor wijn, speelt vriendschap ook een zeer belangrijke rol in ‘Een ondertoon van liefde’. Wat vind jij het belangrijkste/mooiste in een vriendschap?
Om deze vraag te beantwoorden, moet ik eerst vertellen dat ik in de afgelopen jaren drie keer ben verhuisd. In 2014 volgde ik mijn man voor zijn werk naar Kristiansund in Noorwegen, een jaar later verhuisden we binnen Noorwegen naar Stavanger en dit jaar zijn we verder gegaan naar Noord-Duitsland. Natuurlijk liet ik in Nederland een aantal goede vrienden en vriendinnen achter. En in Noorwegen, met name in Stavanger, heb ik ook een aantal heel mooie mensen leren kennen, waar ik na ruim twee jaar afscheid van moest nemen. Ook zijn een aantal vrienden zelf verhuisd. Zo heb ik nu, verspreid over bijna heel Europa, een aantal goede vrienden, die ik heel graag veel vaker zou willen zien dan ik nu doe, maar waar ik door de grote afstanden voornamelijk via Skype en WhatsApp contact mee heb, en soms zelfs dat niet. Toch maakt het niet uit. Want ik heb ontdekt dat je juist bij echte vrienden altijd binnen kunt komen vallen, op de bank kunt ploffen en je gesprek kunt voortzetten alsof je nooit bent weggeweest.
Tijd en ruimte bestaan dan niet. En dat vind ik het aller- allermooiste.
4. Ivy wordt door haar beste vriend Bernd regelmatig bij haar bijnaam ‘Piep’ genoemd. Heb jij zelf ook een eigen bijnaam?
Kate Paris bestaat nog niet zo heel erg lang. Eigenlijk pas drie jaar. Veel te kort om een bijnaam te hebben. Misschien verzint een van mijn lezers er binnenkort wel een en dan laat ik je dat graag alsnog weten.
5. Als jij een functie als boekensommelier zou kunnen vervullen, hoe zou jij dit dan doen, of waar zou jij je dan graag in willen uitblinken?
Een sommelier is iemand die zich heeft gespecialiseerd in wijn en wijn-spijscombinaties. Als ik een boekensommelier zou zijn, zou ik graag na het lezen van één hoofdstuk de sfeer van een boek willen kunnen proeven om het zo aan te kunnen raden aan lezers. Ik kan me zo voorstellen dat je als boekensommelier werkt en dan maar één of twee vragen hoeft te stellen om te weten welk boek het allerbeste bij iemands interesses van dat moment zou passen. Dat lijkt me enorm leuk.