Blogtour: dag 4

Recensent en beginnend auteur Saskia Boree van SJM Schrijft doet voor het eerst mee met een blogtour van Tinteling Romance. Haar bevindingen lees je hier.

Saskia Boree:
‘De lezer wordt tijdens het lezen van enkel de eerste bladzijden overrompeld door de zwoele sfeer die het boek uitstraalt. Deze spat uiteen als een vochtige zeepbel, wanneer het verhaal kalm vordert. Of het door het intrigerende spel The kiss of the bottle in het verhaal komt, de romantische namen van de personages, of door de vasthoudende schrijfstijl, Een ondertoon van liefdestraalt ontspannenheid uit. Het is een verhaal dat je meteen in je strandtas wil stoppen, om het tussen de zandkorrels in de zon te kunnen lezen.
De afwisselende flashbacks geven de indruk dat Ivy, het hoofdpersonage, al een bruisend verleden achter de rug heeft en dat merk je ook aan het feit dat ze twijfelt aan een baan als sommelier, die haar bijna te gemakkelijk komt aanwaaien. Ze laten de lezer nadenken over hoe deze verhaallijnen in elkaar over zullen vloeien. Het is zelfs op sommige momenten een beetje creepy: Alexander, Ivy’s toekomstige baas, eist haar namelijk vrijwel meteen als zijn bezit op.
Ondanks dat de schrijfster vooral erotisch getinte verhalen schrijft, gaat het duidelijk niet alleen om de relatie tussen Alexander en Ivy. Het is veel meer dan een verhaal waarin lichamelijk genot voorkomt. Al lezende krijg je dan ook de indruk dat de auteur een brede kennis over wijn heeft, vermoedelijk zelfs zelf sommelier is geweest. Wie Kate Paris ook is, ze heeft met Een ondertoon van liefde een smaakvol boek neergezet, met een verrassend interessant plot.’

Op Hebban.nl zette Saskia Boree ook een prachtige recensie:

“Wat Vijftig Tinten Grijs miste, schijnt Een ondertoon van liefde wel te hebben en dat is stijl. Kate Paris bewandeld nog niet zo lang de wereld van de chicklits en toch voelt het vertrouwd. Hoewel de chemie tussen de personages duidelijk aanwezig is, is het veel meer dan een verhaal over twee geliefden met een happy end. Ze laat een ongekende indruk van wijnkennis achter, wat de lezer doet denken dat ze ooit zelf sommelier is geweest. Ze schrijft hoe dan ook met veel passie en smaak, waardoor haar schrijfstijl volwassen en ontspannen overkomt. Het is een boek dat je wel naar het strand mee moet nemen en met een grote portie vitamine D wilt nuttigen.” – 13 juli 2017

Het complete artikel vind je op haar site: sjmschrijft.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *