Pseudoniem

Daniëlle van Daniëlle’s Boekenhoek schreef nog een extra stukje. Wil je weten waarom ik een pseudoniem gebruik? Je leest het hier.

Daniëlle’s Boekenhoek: Het komt wel vaker voor dat een auteur schrijft onder een andere naam en iedere auteur heeft zo zijn eigen redenen hiervoor. Ook de naam Kate Paris is een pseudoniem dat gebruikt wordt door Rian Sevenhuijsen. Dus stelde ik haar de vraag waarom dat ze eigenlijk schrijft onder een andere naam.

Rian: Toen ik mijn eerste verhaal naar Tinteling Romance stuurde heb ik eigenlijk direct de pseudoniem Kate Paris gebruikt. Kate, omdat dit de tweede naam was die mijn ouders erg leuk vonden en ikzelf natuurlijk ook. Paris, omdat Parijs voor mij de ultieme stad van de liefde is. Mijn verhalen en ook mijn debuut zijn natuurlijk licht erotisch getint en dat leek mij een goede reden om onder een pseudoniem te gaan schrijven. 

Bovendien werk ik nu ook aan een verhaal in het fantasy genre, wat ik graag onder mijn eigen naam uit wil laten geven. Dan voorkom je verwarring denk ik.

Dus zodra ik een feelgood verhaal schrijf, kruip ik gewoon in de huid van Kate Paris en dat bevalt goed!

Ik begrijp helemaal waarom Rian heeft gekozen om haar verhaal uit te brengen onder Kate Paris. Ook vind ik de naam leuk en origineel bedacht. En zeg nu zelf, wie denkt er niet aan Parijs als je zegt: ik ga naar de stad van de liefde?!

Laten we hopen dat we nog veel boeken mogen lezen, of ze nu van Kate of van Rian gaan zijn ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *