Wijn en dates – door BrightBlueBooks

Een wijn met een ondertoon van bloemen, een ondertoon van kruiden, een ondertoon van liefde. Ivy is het hoofdpersonage van het boek Ondertoon van liefde, geschreven door Kate Paris. Ivy is een sommelier, oftewel iemand die gespecialiseerd is in wijn en wijn-spijs combinaties. Ter ere van dit boek en de blogtour omtrent dit boek hebben wij even voor sommelier gespeeld en wat dates en passende wijnen bij elkaar. Al jaren wordt wijn gezien als een drank dat perfect past bij romantiek, liefde, gezelligheid en sfeer. Samen met je vriendinnen de zomer vieren op een terrasje in de zon of s’avonds bij een romantisch diner met een heerlijk glas wijn een zwoele avond te gemoed gaan. Heerlijk.

Iets wat echt heerlijk is om te doen in de zomer is picknicken! Samen met je vriendinnen of je grote liefde en een mandje vol lekkers onder je arm een prachtig plekje uitzoeken om van de dag te genieten. Natuurlijk hoort daar ook een wijntje bij. Een heerlijke rosé zoals een Gris Blanc (aanbevolen door Manon) past perfect bij een zomerse dag én bij vele soorten hapjes!

Wat ook altijd lekker is, is een zomerse brunch. Lekker in het vroege zomerzonnetje de dag beginnen met lekkere versgebakken broodjes, allerlei soorten beleg, fruit, en een lekkere Pinot Blanc. Een lekker fris wijntje om een gezellige zomerse dag mee te beginnen!

Waar wij altijd zo naar uitkijken zijn die heerlijke zwoele zomeravonden. Heldere nachten waar je de sterren kunt zien, het liefste nog een vuurkorf aan en dan deze avond delen met mensen die je lief zijn. Als je deze avonden doorbrengt met vrienden of the girls is een heerlijke zelfgemaakte Sangria nooit mis! Wil je er een romantische avond van maken, dan past een rode Shiraz of Medoc hier perfect bij. De Shiraz is een volle rode wijn die lekker zoet is en een ondertoon van chocolade heeft. De Medoc is een echte klassieke rode wijn.

Wat verder heerlijk is in combinatie met wijn én als date is een chocoladefondue. Heerlijk fruit zoals aardbeien en banaan in combinatie met warme chocolade! Of marshmallows, koekjes en andere zoetigheden die goed met chocolade samen gaan. Om de avond (en romantiek) af te maken past er een lekkere zoete witte wijn bij, zoals een Tour Belingard Mon Bazzilac. Dat is een frisse zoete wijn die ideaal is voor desserts.

Heb je nu echt iets te vieren, dan is de bekende champagne altijd goed. Het maakt niet uit of dat is omdat je een jubileum hebt, het een geweldige dag was óf gewoon omdat het kan, soms moet je jezelf (en een ander!) even verwennen! Kortom, met wijn kun je alle kanten op.

Door: BrightBlueBooks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *