Preview nieuwe roman

“De Deux Chevaux maakt akelig veel herrie. Alsof hij duidelijk wil maken dat dit volledig ingaat tegen alle regels voor de omgang met een oud eendje.

Ik snuif hard. ‘Wat dacht je ervan om míjn auto nu weer aan de kant te zetten? Of moet ik de gendarmerie bellen?’

‘Dat kun je best doen, Olivier.’ Ze lacht hartelijk. ‘Of je rijdt gezellig met me mee.’

‘Mee?’ Ik verslik me in mezelf. ‘Hoezo, mee?’

‘Naar Nederland natuurlijk.’

‘Nederland?’

‘Luister,’ ze rijdt nog steeds als een bezetene, en haalt haar ogen ook nog van de weg om me aan te kijken. ‘Over een paar dagen moet ik in Rotterdam zijn. Je kunt mee. Of je stapt uit.’ Ze trapt vol op de rem. We staan precies een seconde stil.

Ik denk dat mijn ogen uit mijn hoofd rollen. Ze haalt haar schouders op en plant haar voet weer vol op het gaspedaal.

Ze is gek geworden. Dat moet wel. ‘Weet je wel wiens auto dit is?’ werp ik haar toe. ‘Wat dacht je van omdraaien, bij Ivy je shit oplossen en mij mijn auto teruggeven, zodat ik dat ook kan gaan doen?’

‘Weinig.’ Ze kijkt gelukkig weer recht voor zich, wat me heel even een gevoel van veiligheid geeft. Tot ik besef dat we nog harder rijden.

‘Oké.’ Ik moet vreselijk mijn best doen om mijn stem naar een normaal volume te laten zakken, maar het lukt. ‘Kun je in elk geval het gas een beetje los laten? Zo staan we binnen het uur écht stil en dat willen we allebei niet.’

Fee laat haar grip op het stuur iets verslappen en de paarse met groene flitsen om ons heen veranderen weer in gewone takken met bloemen. Met aan mijn kant ineens een klein vlakje wit.

‘Kijk daar!’ Ik sla mijn hand naar links.

‘Wat doe je nou?’ gilt Fee. De auto zwaait vervaarlijk over de weg.

‘Ik zag… Ach, laat ook maar.’ Ik draai mijn hoofd naar rechts. Ze heeft de witte wegwijzer niet gezien, dat is het belangrijkste. En ik ga deze stunt nog heel vaak uithalen, heb ik net bedacht. Net zolang tot we in Monaco staan in plaats van aan de Nederlandse grens, of iets wat in die richting leidt.”

 

Photo’s by Nick Karvouris&Emiel Molenaar&Eric Stein&Massimiliano Donghi @ Unsplash

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *