Wie is Kate?

Verhalenverteller
Dat je door met woorden te spelen een verhaal kunt vertellen, vind ik al zo lang als ik me kan herinneren fascinerend. Zodra ik leerde schrijven probeerde ik me deze kunst eigen te maken. Mijn eerste verhalen gingen over prinsessen, die niet alleen prinsen wakker konden kussen, maar ook met zeppelins de wereld verkenden en daar dikke boeken over vulden.

De keuze voor de studie Algemene Kunst- en Cultuurwetenschappen was snel gemaakt. In 2001 studeerde ik aan de Universiteit van Amsterdam af in de richting publicistiek. Na mijn studie kon ik als copywriter aan de slag bij een Arnhems communicatiebureau. Een functie die ik vervolgens jarenlang als freelancer heb voortgezet. Maar de verhalen bleven in mijn hoofd rond dwarrelen, wachtend op het moment dat ik mijn pen weer op zou pakken.

Romanticus
In 2014 volgde ik mijn prins – die geen paard heeft, maar wel een helikopter – naar Noorwegen. In een lief, groen houten huisje met uitzicht op de bergen en de zee,  zette ik mijn pen weer op papier. Tijdens de eerste zomer waarin het ‘s avonds niet donker werd, schreef ik verhalen over de liefde. Dit leverde me een aantal shortlist-nominaties op bij verschillende schrijfwedstrijden in het romantische genre en een publicatie bij uitgeverij Harlequin.

In 2015 won ik de zomerliefde-schrijfwedstrijd van Tinteling Romance. Mijn verhaal Het Verleidingseffect kwam in de gelijknamige bundel en stond in de bestsellerlijst van Amazon.

Ontdekkingsreiziger
Volgens mijn vrienden ben ik inmiddels een ‘beroepsnomade’. Het Verleidingseffect schreef ik in Kristiansund. Het grootste deel van Een Ondertoon van Liefde kwam in Stavanger (eveneens in Noorwegen) op papier.

Daarna heb ik samen met mijn man en onze drie kinderen de overweldigende natuur van Noorwegen verruild voor een plekje in Noord-Duitsland met uitzicht op het Noord-Oostzeekanaal vol ‘bewegende bergen’. Daar verdeel ik mijn tijd tussen mijn gezin en de fictieve werelden die ik zo graag creëer.

Schrijver
Op 10 juni is mijn debuutroman Een Ondertoon van Liefde verschenen. Ik kan het nog steeds bijna niet geloven!

En dat is nog niet alles! In de herfst komt er een nieuwe verhalenbundel van uitgeverij Tinteling Romance, waarin je mijn verhaal De Ontmaskering kunt vinden.

In de tussentijd schrijf ik lekker verder. Ik moet wel. Als ik een dag geen pen in mijn hand kan houden, word ik behoorlijk chagrijning. Op dit moment zit ik met mijn MacBook aan de perobahouten tafel in onze woonkamer – mijn favoriete schrijfplekje – en werk aan het vervolg op Een Ondertoon van Liefde: het verhaal van Olivier. Deze roman zal bij Tinteling Romance verschijnen in de zomer van 2018.