Wie is Kate?

Verhalenverteller
Dat je door met woorden te spelen een verhaal kunt vertellen, vind ik al zo lang als ik me kan herinneren fascinerend. Zodra ik leerde schrijven probeerde ik me deze kunst eigen te maken. Mijn eerste verhalen gingen over prinsessen, die niet alleen prinsen wakker konden kussen, maar ook met zeppelins de wereld verkenden en daar dikke boeken over vulden.

De keuze voor de studie Algemene Kunst- en Cultuurwetenschappen was snel gemaakt. In 2001 studeerde ik aan de Universiteit van Amsterdam af in de richting publicistiek. Na mijn studie kon ik als copywriter aan de slag bij een Arnhems communicatiebureau. Een functie die ik vervolgens jarenlang als freelancer heb voortgezet. Maar de verhalen bleven in mijn hoofd rond dwarrelen, wachtend op het moment dat ik mijn pen weer op zou pakken.

Romanticus
In 2014 volgde ik mijn prins – die geen paard heeft, maar wel een helikopter – naar Noorwegen. In een lief, groen houten huisje met uitzicht op de bergen en de zee,  zette ik mijn pen weer op papier. Tijdens de eerste zomer waarin het ‘s avonds niet donker werd, schreef ik verhalen over de liefde. Dit leverde me een aantal shortlist-nominaties op bij verschillende schrijfwedstrijden in het romantische genre en een publicatie bij uitgeverij Harlequin.

In 2015 won ik de zomerliefde-schrijfwedstrijd van Tinteling Romance. Mijn verhaal Het Verleidingseffect kwam in de gelijknamige bundel en stond in de bestsellerlijst van Amazon.

Ontdekkingsreiziger
Volgens mijn vrienden ben ik inmiddels een ‘beroepsnomade’. Het Verleidingseffect schreef ik in Kristiansund. Het grootste deel van Een Ondertoon van Liefde kwam in Stavanger (eveneens in Noorwegen) op papier.

Daarna heb ik samen met mijn man en onze drie kinderen de overweldigende natuur van Noorwegen verruild voor een plekje in Niedersachsen, waar ik mijn tijd verdeel tussen mijn gezin en de fictieve werelden die ik zo graag creëer.

Schrijver
In 2017 verscheen mijn debuutroman Een Ondertoon van Liefde bij uitgeverij Tinteling Romance. In de herfst gevolgd door het korte verhaal ‘De Ontmaskering’ in de gelijknamige verhalenbundel – de eerste uitgave van Tinteling FEM, voor vrouwen die van vrouwen houden.

In 2019 verscheen Een Omweg naar Geluk, het vervolg op mijn debuut (dat je ook los kunt lezen).

Het laatste deel van de sommeliers-serie staat op de planning voor eind 2020. In dit verhaal neemt Line je mee naar Kopenhagen, waar ze probeert haar leven weer op orde te krijgen na alle gebeurtenissen in Hotel Ford.

Voordat die roman het licht ziet, komt er nog iets heel anders. In de zomer verschijnt er een Sports NA-bundel met mijn verhaal Het Magneeteffect, waarin de balletwereld een grote rol speelt. En onder mijn eigen naam verschijnt in december van dit jaar de eerste feelgood, gevolgd door een romantisch kerstverhaal. Houd alle sociale media in de gaten voor meer nieuws!